Firma Vítkovice Aréna musí zaplatit pokutu za výstavbu haly

Vložil
ČTK
11.02.2008 15:50
Brno

Brno - Antimonopolní úřad potvrdil pokutu 300.000 korun za chybnou stavební zakázku na část Vítkovice Arény. Stejnojmenná ostravská městská společnost nevypsala na stavbu baru za 24 milionů korun výběrové řízení, ale zadala ji společnosti Tchas, která stavěla celou halu. Podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) je to nehospodárné a navíc v rozporu se zákonem, sdělil dnes ČTK mluvčí Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Kristián Chalupa.

    Verdikt úřadu je pravomocný, firma může ještě podat žalobu ke krajskému soudu. Pokutu už ale musí zaplatit.
    Smlouvu s Tchasem na výstavbu sport baru podepsala společnost koncem loňského února. Stavět se přitom začalo již v červnu 2006. Už když ale uzavírala první smlouvu na výstavbu celé haly za čtvrt miliardy korun, o baru už věděla. Proto měla obě zakázky zadat v jednom tendru, mohla tak dostat nabídky s výhodnější cenou a ušetřit, míní ÚOHS. Pokud se tak nestalo, měla vyhlásit nové výběrové řízení. Způsob, který firma nakonec zvolila, je ale podle úřadu špatný.
    Za jiné porušení zákona o veřejných zakázkách již Vítkovice Aréna dostala v minulosti pokutu 100.000 Kč. Na stavbu technické infrastruktury v okolí Paláce kultury a sportu za víc než 75 milionů korun nevyhlásila řádný tendr.
0 komentářů
přidat komentář