Dělníci začali odstraňovat stánky před Hlavním nádražím

Zdroj
Šárka Dvořáková
Vložil
ČTK
28.01.2008 16:40
Praha

Praha - Před vchodem do budovy Hlavního nádraží dnes dělníci odstraňovali stánky s občerstvením. Stánky mizí kvůli plánované opravě pláště budovy, která začne na jaře, sdělila dnes ČTK Markéta Krausová z tiskového oddělení Českých drah. O jejich navrácení dráhy neuvažují. Postupně budou z  nádraží odvezeny všechny kiosky s občerstvením a nahradí je nové obchody, kavárny a restaurace.
    V rámci rekonstrukce zmizí z hlavního nádraží i  stánky uvnitř haly. Dráhy postupně vypovídají smlouvy současným nájemcům, někteří z nádraží odešli už na konci loňského roku.
    "Stánky se k nové podobě nádraží nehodí. Navíc byly místem, kde se scházeli bezdomovci," řekl ČTK Martin Hamšík, mluvčí společnosti Grandi Stazioni, která budovu rekonstruuje. Podle Hamšíka vzniknou po rekonstrukci nové plochy pro občerstvení, restaurace a kavárny uvnitř budovy.
    Rekonstrukce budovy Hlavního nádraží začala v  minulém roce, trvat by měla pět let. Grandi Stazioni hodlá do oprav investovat 850 milionů korun, v současné době se zaměřila na severní část odbavovací haly.
    Kromě budovy jsou postupně rekonstruovány nástupiště a kolejiště. Investorem je státní organizace Správa železniční dopravní cesty, stavbu zajišťuje konsorcium firem Metrostav, Skanska a Stavby silnic a železnic. Opravy budou stát 1,6 miliardy korun a skončí letos v prosinci.
0 komentářů
přidat komentář

Související články