Cheb začne zpracovávat nový územní plán města a okolí

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
28.01.2008 16:30
Cheb

Cheb - Chebská radnice začne zpracovávat nový územní plán. Základní dokument pro rozvoj města by měl zahrnout všech 14 katastrálních obvodů, které pod Cheb spadají, řekl dnes novinářům místostarosta Miroslav Plevný.
    "Nutnost aktualizovat územní plán vyplývá z nového stavebního zákona. Pokud bychom to neudělali, byli bychom za pár let zcela bez možnosti regulovat výstavbu ve městě a okolí," uvedl Plevný. Radnice chce vytvořit nový územní plán nejen pro katastr města, ale i okolní katastry.
    Příprava podkladů a připomínkování nového územního plánu zabere podle harmonogramu asi dva roky. Konečné schválení nového územního plánu by tak mělo být v červnu 2010. Celkové náklady na pořízení územního plánu mají dosáhnout asi 3,5 milionu korun. V letošním rozpočtu má na to Cheb dva miliony korun.
    Zpracování územního plánu ale s sebou také přinese určitá omezení. Pokud návrh schválí na konci ledna zastupitelstvo, od 7. března budou pozastaveny všechny žádosti na změnu územních plánů sídelních útvarů Cheb a rekreačních oblastí Jesenice a Skalka s  výjimkou těch, které budou spadat pod veřejný zájem.
    "Není možné v  průběhu zpracování do územního plánu zasahovat. Až do schválení nového územního plánu se tak budou vyřizovat jen žádosti, které dojdou do tohoto data," doplnil Plevný.
0 komentářů
přidat komentář