Španělské schody v Římě zaplavily statisíce barevných balonků

Vložil
ČTK
16.01.2008 22:00
Itálie

Řím

Řím - Statisíce zářivě barevných balonků dnes poskakovaly po slavných Španělských schodech v Římě a zaplnily následně neméně známou kašnu Fontana della Barcaccia. Nebývalou podívanou, která fascinovala desítky náhodných chodců a turistů, zinscenoval podle agentury AP Graziano Cecchini. Ten se loni v říjnu zviditelnil jiným neméně kuriózním způsobem, když obarvil vodu ve slavné fontáně di Trevi na červeno.
    Udivení a potěšení turisté si různými barvami zářící schody a kašnu rychle fotografovali, někteří si brali balonky jako suvenýr. Jejich spontánní počínání donutilo policii na krátkou dobu turisticky známé místo uzavřít.
    Televizní kamery zachytily organizátora Graziana Cecchiniho a několik dalších pomocníků, jak vyhazují na Španělských schodech z tašek červené, zelené, žluté a modré balonky, které potom skákaly dolů a zaplnily fontánu Barcaccia na náměstí pod schody. Podle policie prý organizátoři přivezli stovky vaků s balonky na třech nákladních autech.
    Přivolaní metaři pak měli plné ruce práce, balonky odklízeli, házeli je do metařských vozů a odváželi. Zatoulané balonky spláchli ze schodů hadicemi.
    Cecchini italské televizi TG5 řekl, že používá "umění, pokud se toto dá nazvat uměním, aby zdůraznil náš neklid". Podle něho se po Španělských schodech rozběhlo půl milionu balonků.
    Cecchini, který je znám policii jako pravicový extremista, byl podle italských médií dnes zadržen spolu s dalšími třemi aktéry akce. On sám je stále vyšetřován v souvislosti se zabarvením vody ve fontáně di Trevi kvůli možnému poškození památky.
0 komentářů
přidat komentář

Související články