Brno chce zbořit starý zimní stadion a vedle otevřít kluziště

Vložil
ČTK
15.01.2008 16:40
Brno

Brno - Město Brno s největší pravděpodobností ještě letos zboří zchátralý zimní stadion za Lužánkami a v sousedství začne budovat rekreační kluziště pro veřejnost. Investici s celkovými náklady bezmála 100 milionů korun dnes schválila městská rada. Pokud budou souhlasit i zastupitelé, začne tak dlouho plánovaná obnova kdysi rušného sportovního areálu Ponava, která má v příštích letech vyvrcholit přestavbou fotbalového stadionu. ČTK to dnes řekl primátor Roman Onderka.

Zimní stadion, na kterém brněnští hokejisté před lety sklízeli řadu úspěchů, je už dlouho v dezolátním stavu. Město plánuje srovnat se zemí prakticky celou stavbu. Ocelové konstrukce odprodá jako druhotnou surovinu, sutiny využije k částečnému zasypání vzniklé stavební jámy a vyrovnání terénu. Zůstane stát jen část bývalých šaten, která bude posléze sloužit jako zázemí nového kluziště.
Veřejné kluziště by mohlo lidem sloužit od podzimu 2009. Funkční bude podle Onderky při teplotách do 15 stupňů nad nulou. "Bude mobilní, aby bylo možné sportoviště přestěhovat v případě, že se najde investor, který bude chtít využít pozemky pod zimním stadionem i v jeho okolí," řekl Onderka. V minulosti se hovořilo o stavbě parkovacího domu, možností je však více. "Věříme, že případné investory po zboření stadionu zaujme, jak velká plocha je k dispozici," uvedl primátor.
Investice schválená radou předpokládá, že ještě letos město vynaloží na demolici stadionu a výstavbu kluziště 72,3 milionu korun, příští rok pak 26,1 milionu korun.
Součástí rozlehlého areálu za Lužánkami je také fotbalový stadion, který je po léta mimo provoz. Město již zadalo architektům vypracování projektu na přestavbu, která má stát asi miliardu korun. Na podzim mají projektanti přijít s návrhem. Za Lužánkami je také hotel Boby, plavecký stadion a další provozy.


> Projekt Ponava
0 komentářů
přidat komentář

Související články