V Británii vznikají první obnovitelné hotely

Vložil
ČTK
09.01.2008 12:50
Velká Británie

Londýn

Londýn - Britský hotelový řetězec Travelodge buduje první obnovitelné hotely, které jsou složeny z prefabrikovaných modulů. Ty se dovážejí z Číny a dohromady se montují až na místě. Tento typ hotelu, který se skládá jako lego, bude mít 120 pokojů i restauraci a na pohled se ničím neliší od běžných hotelů.
    Finanční ředitel Travelodge řekl, že ocelové moduly mohou být v případě potřeby rozmontovány a znovu opět smontovány na jiném místě. Obnovitelné hotely lze využít pro ubytování například při velkých sportovních událostech nebo festivalech.
    Moduly jsou dováženy z Číny už s vestavěnou koupelnou; okna, zařízení a dekorace se doplňují až po smontování jednotlivých modulů. Firma ale doufá, že v budoucnu bude možné nábytek i dekorace montovat do jednotlivých dílců už v Číně.
    "Tento systém usnadní stavbu hotelů pro dočasné účely v době, kdy po nich bude v určitém místě velká poptávka, jako jsou festivaly nebo sportovní události," řekl ředitel developerské firmy Paul Harvey.
    "Velkou výhodou těchto hotelů je, že mohou být postaveny za necelých 12 týdnů a opět rychle po skončení události, pro niž byly zřízeny, znovu rozebrány a odstěhovány," vysvětlil.
    Travelodge tvrdí, že využívání modulů z Číny je o 25 procent rychlejší a o deset procent levnější, než je stavba normálního hotelu. Proto je to základ strategie společnosti stát se do olympijských her v  roce 2012 největším hotelovým operátorem v Londýně.
    První obnovitelný hotel bude otevřen v západolondýnské čtvrti Uxbridge už v červnu. Jedna noc zde hosta přijde na 38 dolarů (kolem 660 korun).
    Firma doufá, že do konce roku bude moci otevřít podobný hotel i u londýnského letiště Heathrow. Uvažuje se také o využití modulového systému jako ubytování pro studenty nebo i pro městskou výstavbu.
0 komentářů
přidat komentář