Lidé z nového sídliště v Brně se přou, zda chtít MHD

Vložil
ČTK
08.01.2008 21:10
Praha

Brno - Obyvatelé nového sídliště v Brně-Medlánkách se přou kvůli hromadné dopravě. Zatímco část lidí si přeje mít u domova zastávku hromadné dopravy, část místních proti zahájení autobusového provozu protestuje. K  oponentům zavedení hromadné dopravy se připojili také obyvatelé sousedních Řečkovic. Těm by autobusová linka z Medlánek měla vést pod okny, řekli dnes novinářům brněnští politici.
    Podle brněnského zastupitele Jana Holíka má v údolí vzniknout asi 1500 bytů, mělo by zde tedy bydlet kolem 4000 lidí. Ačkoli sídliště je zatím obydlené jen zčásti, "už dnes tam vznikají občanské nepokoje a petiční spolky," řekl Holík. Lidem, kteří obývají po několik desetiletí klidné ulice, se nelíbí, že by jim najednou pod okny měly jezdit ze sídliště autobusy, uvedl.
    I když trasa autobusové linky zatím nebyla stanovena, jako nejvýhodnější organizátoři dopravy vyhodnotili trasu, kdy by autobusy vyjely z  nádraží v Králově Poli, projely starými Medlánkami, kolem nového sídliště a přes Řečkovice se dostaly k tamní smyčce tramvaje. Silnice u sídliště jsou podle Veselého na zátěž stavěny. "Jiná věc je, nakolik jsou způsobilé komunikace, na které se napojíme. Autobusy se objeví někde, kde původně neměly jezdit," řekl Veselý.
    Medláneckým údolím měla původně vést hlavní silnice, která by spojila sídliště se sousedními Ivanovicemi. Měla se napojit na okružní křižovatku u obchodního domu Globus. Zatím je však zanesena jen v územním plánu, řekl Veselý.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
mystifikace
Libor
09.01.08 12:26
zobrazit všechny komentáře