Na místě Vlněny Brno vyrostou kanceláře, byty a hotel

Zdroj
Lukáš Sapík
Vložil
ČTK
20.12.2007 00:05
Brno

Brno - Na místě hal a budov zkrachovalé Vlněny Brno poblíž centra města vyrostou do tří let byty a kanceláře. Objekty vedle nákupního centra Vaňkovka investor z velké části zbourá, ponechá jen dvě hlavní budovy, zjistila dnes ČTK z dokumentace ke stavbě. Dříve průmyslová oblast, která byla v  poslední době jen málo využívána a chátrala, tak postupně mění svoji tvář, měl by se z ní stát nový městský bulvár.
    Poblíž Vlněny, která skončila s  výrobou v polovině 90. let, teď jiná firma zastavuje pozemky bývalého hotelu Metropol. V novém polyfunkčním domě má být podle plánů 130 bytů, 2000 metrů čtverečních kanceláří a kolem 3000 čtverečních metrů pro obchody a restaurace.
    Podobné má být zaměření nové Vlněny, na rozdíl od Metropolu to ale bude celý areál s několika výškovými budovami. Nyní je z celého čtyřhektarového areálu využita asi třetina plochy, sídlí tam například prodejna nábytku, fitness centrum a autoservis.
    Po dvouleté přeměně, která by měla začít koncem roku 2008, v nových i současných objektech vznikne přes 500 bytů a skoro 13.000 metrů čtverečních komerčních ploch, k tomu navíc hotel se 324 lůžky. Zároveň by měla být nová Vlněna začátkem plánované městské třídy, která se potáhne dál od centra.
    Postupně se mění celá oblast na jih od jádra Brna. Před několika lety vyrostla na místě opuštěné továrny nákupní galerie Vaňkovka, vedle ní se nyní staví hotel a kanceláře a počítá se s dalšími miliardovými investicemi včetně nového vlakového nádraží.
0 komentářů
přidat komentář

Související články