Výstava architektury obytných domů ve Finsku

Vložil
ČTK
01.12.2007 13:05
Praha

Praha - Skandinávský dům, který v Praze prezentuje kulturu a tradice severských zemí, připravil na letošní zimu sérii akcí tematicky zaměřených na Finsko. Jedním z hlavních bodů přehlídky bude výstava architektury obytných domů ve Finsku. Akce se koná i u příležitosti letošního 90. výročí samostatnosti Finska.
    Ve Skandinávském domě se proto bude konat řada přednášek a diskusí k finské historii i současnosti, například na téma finských válek či proč Finové dosahují tak dobrých výsledků v testech monitorujících úroveň vzdělání. Stranou nezůstane ani finská literatura či hudba. Nebudou chybět ani ukázky finské kinematografie. Na většinu akcí je vstup volný.
    Skandinávský dům je občanské sdružení založené v roce 2005, které jako jediná organizace svého druhu nabízí a dlouhodobě propaguje severskou kulturu v  ČR. Už od doby jeho vzniku ho podporují finská, norská, švédská i dánská ambasáda. Informace o aktuálním programu a o občanském sdružení Skandinávský dům jsou na internetové stránce www.scandinavianhouse.cz.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
dilina
izabela
19.04.12 12:08
zobrazit všechny komentáře