Architekt a designér Bořek Šípek oceněn v Paříži

Vložil
ČTK
16.11.2005 09:25
Francie

Paříž

Bořek Šípek

PAŘÍŽ - Český architekt a designér Bořek Šípek získal cenu v kategorii Talent originality na pondělním 5. mezinárodním setkání pořádaném institucí Summit luxusu a tvořivosti v Paříži. Za přítomnosti 300 osobností z oblasti módy a dalších odvětví podílejících se na vytváření světa luxusu mu cenu předala francouzská ministryně-zmocněnkyně pro zahraniční obchod Christine Lagardeová. Ocenění je považováno za uznání nejen Šípkovi, ale českému designu vůbec.
    V různých kategoriích bylo oceněno ještě dalších třináct umělců. Slavnostní večer byl vyvrcholením setkání, které bylo také příležitostí k debatám na téma například inovace v luxusu nebo etika a luxus. Ministryně Lagardeová v projevu zdůraznila úlohu umění a uměleckých řemesel při vytváření francouzské a evropské image.
    Šípek nedávno s úspěchem pořádal prodejní výstavu v pařížském Českém centru. V Paříži vystavoval také v roce 2002 v rámci tehdejší České kulturní sezony.
    Instituce Summit luxusu a tvořivosti byla založena v roce 2001. Na její práci se podílejí tvůrci z nejrůznějších oborů světa luxusu. Pondělní akci zaštítili předseda francouzského Senátu Christian Poncelet a ministr kultury Renaud Donnedieu de Vabres.
0 komentářů
přidat komentář

Související články