Hradecké hejtmanství se začalo stěhovat do nového sídla

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
26.11.2007 10:20
Hradec Králové

Hradec Králové - První úředníci Královéhradeckého kraje se dnes začali stěhovat do nového hejtmanství, které vzniklo přestavbou bývalého hradeckého pivovaru. Stěhování více než 350 úředníků by mělo skončit 7. prosince. Stavba sídla trvala od dubna 2005 do letošního října. Kraj za něj zaplatí 1,48 miliardy korun. Jde o největší investiční projekt kraje a zřejmě o  nejdražší sídlo úředníků v celém Česku.
    Jako první se do nových prostor začali stěhovat úředníci odboru dopravy a silničního hospodářství, kteří dosud úřadovali v Kongresovém centru Aldis, řekl ČTK mluvčí kraje Imrich Dioszegi. Stěhování hejtmana Pavla Bradíka (ODS) je naplánováno na 3. prosince. Poslední se bude stěhovat kancelář ředitelky úřadu, která má organizaci přesunu na starost. Denně by se mělo přestěhovat asi 40 lidí.
    Pro veřejnost kraj zřídil zvláštní telefonní linku 844 842 842, na níž operátoři podávají aktuální informace, kde a kdy bude jaký úředník k nalezení. Linka by měla fungovat minimálně do konce února. Samotné stěhování kraj přijde asi na 300.000 korun. "Během stěhování se použije asi 7000 kartónových krabic a přes tři kilometry balicí bublinkové fólie," poznamenal Dioszegi.
    Veřejnost si nové sídlo kraje mohla zvnějšku prohlédnout o uplynulém víkendu, kdy se na nádvoří Regiocentra Nový pivovar konal předvánoční trh. Den otevřených dveří v novém sídle by měl být do konce roku.
    Kraj nyní sídlí v téměř 20 let starém domě po někdejším krajském výboru KSČ, který si nechal za 150 milionů korun opravit. Do budovy se ale vejdou jen necelé dvě třetiny zaměstnanců, zbytek úředníků pracuje na dvou jiných místech ve městě, v Aldisu a v kancelářích podniku ZVU.
    Projekt nového sídla od jeho počátku kritizují opoziční krajští zastupitelé z KDU-ČSL. Obávají se toho, že kraj kvůli tomu bude muset omezit výdaje na zdravotnictví, školství a dopravu. Představitelé krajské koalice v čele s ODS kritiku odmítají.
0 komentářů
přidat komentář

Související články