Rychlobruslařská hala ve Velkém Oseku získává konkrétní obrysy

Vložil
ČTK
22.11.2007 15:50
Praha

Praha - Projekt vícefunkční rychlobruslařské haly ve Velkém Oseku na Kolínsku získává stále konkrétnější obrysy. Všechny zainteresované strany dnes v pražském hotelu Jalta představily studii projektu i způsob financování stavby, která by měla přijít na půl miliardy korun. Stadion, na kterém by se česká rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková měla připravovat na příští olympijské hry ve Vancouveru, by měl být hotový na konci roku 2009.
Hlavní náklady na financování stavby by přitom měli nést milovníci bruslení všeho druhu. Ti by si podle zveřejněného plánu měli zakoupit permanentky za 10.000 korun, jež je budou opravňovat využívat ledovou plochu 50 hodin ročně po dobu pěti let. "Chceme oslovit širokou veřejnost a nabídnout jí možnost předplatit si formou permanentky aktivity na ledové ploše," řekl na dnešní tiskové konferenci Vladimír Bartoš, který má na starosti financování projektu.
Podobný způsob ekonomického krytí velké sportovní stavby je přitom unikátní. "Jedná se o výjimečný způsob, ale já osobně podobné kroky dělám. Chtěli jsme dát lidem možnost, aby si zajistili přístup na ledové plochy," uvedl starosta Velkého Oseku Jiří Otta, jenž ocenil přístup městského zastupitelstva, které vyhradilo lukrativní pozemky v hodnotě 17 milionů korun pro sportovní účely. Vedle víceúčelové haly by na nich měl postupně vzniknout i hotel, plochy pro parkování či čtyři fotbalová hřiště.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
...a proč zrovna tady?
Pavel Stříteský
24.11.07 02:27
zobrazit všechny komentáře