Nový terminál brněnského letiště nominován na Stavbu roku

Vložil
ČTK
21.09.2007 11:55
Brno

Brno - Nový odbavovací terminál brněnského letiště v Tuřanech má šanci získat další ocenění. Vítěz ankety o nejlepší jihomoravskou stavbu roku 2006 byl nominován také do finále celostátní soutěže Stavba roku 2007. Novinářům to dnes řekl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Milan Venclík. Z 15 nominovaných staveb vybere odborná porota nejvýše pět staveb bez rozdílu pořadí. Výsledky se veřejnost dozví 11. října.

Do hlasování o nejlepší stavbu v zemi se může zapojit také veřejnost. Na internetové stránce www.stavbaroku.cz mohou hlasovat pro jednoho z 15 finalistů. "Hlasování o cenu veřejnosti sice končí až 20. října, ale hala brněnského letiště je zatím s 1815 hlasy na prvním místě," řekl Venclík.
Do soutěže se mohla přihlásit stavební díla ze všech oborů dokončená nebo zkolaudovaná v období od června minulého roku do května 2007. Z celkového počtu 50 přihlášených budov vybrala odborná komise 27 staveb, které osobně navštívila. Do finále jich pak nominovala 15. Kromě haly brněnského letiště se do finále dostaly například hraniční most na dálnici D8 mezi Českou republikou a Německem, závod Bang & Olufsen v Kopřivnici na Novojičínsku, obytné domy Barrandov nebo justiční areál v Praze.
0 komentářů
přidat komentář