Klánovičtí budou dnes protestovat proti golfovému hřišti

Vložil
ČTK
06.09.2007 11:55
Praha

Praha - Odpůrci výstavby golfového hřiště v Klánovickém lese budou dnes protestovat před pražským magistrátem na Mariánském náměstí. Proti záměru společnosti Forest Golf Resort Praha (FGRP) vystupují někteří místní obyvatelé i  vedení klánovické radnice. Druhá strana naopak považuje kampaň proti hřišti za hysterickou a dezinformační. Protestní shromáždění začne v 17:00 a jeho účastníci předpokládají, že budou demonstrovat zhruba dvě hodiny.
    Klánovičtí chtějí protestem dosáhnout změny územního plánu. Požadují, aby v něm byl les zanesen jako lesní porost místo současného zařazení do rekreačních a sportovních ploch. Po změně by už vybudování hřiště nebylo možné. Zastupitelstvo o tom má jednat 20. září. Odpůrci změny naopak upozorňují, že pak by les mohli využívat myslivci a ohrožovat návštěvníky střelbou.
    FGR chce na 16 hektarech Klánovického lesa vybudovat devítijamkové hřiště, a obnovit tak prvorepublikovou golfovou tradici. Místní obyvatelé se ale bojí, že to bude pouze začátek a že společnost chce v lese vybudovat i další stavby a hřiště. FGRP to odmítá.
    Klánovický les je součástí Přírodního parku Klánovický les - Čihadla. Má rozlohu 900 hektarů. Žije v něm řada vzácných rostlin a živočichů.
0 komentářů
přidat komentář