Fragnerova galerie představuje kancelář EEA

Zdroj
Markéta Horešovská
Vložil
ČTK
04.09.2007 23:00
Praha

Praha - Mezinárodní architektonickou kancelář EEA, která vznikla v  roce 1995 v Nizozemsku a dnes zaměstnává 140 odborníků v několika zemích, představuje výstava v pražské Galerii Jaroslava Fragnera. Potrvá do 14. října a 10. října bude mít v Betlémské kapli přednášku zakladatel studia Erick van Egeraat.
     Kancelář EEA - Erick van Egeraat associated architects byla založena v Rotterdamu a od roku 1999 působí i v Praze. Dohromady s dalšími pobočkami v Londýně, Budapešti a Moskvě zaměstnává přes 140 lidí. V České republice vystavuje kancelář poprvé.
    Výstava představuje čtyřicítku projektů navržených nebo realizovaných převážně během posledních čtyř let. Větší část výstavy je putovní a přicestovala z Budapešti přes Lipsko, kde byla uvedena letos na jaře. Formou instalace několika obrazovek a fyzických modelů z laserem rytého skla upozorňuje na podobu mezi prvotní skicou Ericka van Egeraata a výsledným návrhem.
     Druhá část výstavy se podrobněji věnuje projektu hlavní budovy a auly Univerzity Lipsko, na kterém EEA Praha aktuálně pracuje a který má být dokončen v roce 2009.
    EEA vytváří projekty všech měřítek: od urbanismu, souborů staveb k interiérům a designu i a různých náplní - veřejné budovy, budovy pro vzdělávání, kulturu, obchod, kanceláře, bydlení. EEA působí i  jako developer. Kancelář v Praze pracuje pod vedením Marcely Magdičové na projektech v ČR, na Slovensku, v Německu či Polsku a podílí se na dalších zahraničních zakázkách.
    V Bratislavě patří k jejím realizacím projekt River Park zahrnující kromě bytů kancelářské prostory, obchody a služby. V Praze postavili v Bubenči obytný komplex kolem vily Bianca od Jana Kotěry.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
k vernisáži
robert
05.09.07 01:27
vernisaz
kuku
07.09.07 07:12
zobrazit všechny komentáře