Meda Mládková představí záměr na využití Werichovy vily

Vložil
ČTK
03.09.2007 23:05
Praha

Praha - Lidé se prostřednictvím veřejného slyšení dozví, jak by mohla být využita Werichova vila v Praze. Objekt si chce pronajmout Nadace Jana a Medy Mládkových. Svůj návrh představí veřejnosti 5. září, sdělila dnes ČTK radnice Prahy 1. Městská část vyhlásila záměr na pronájem nadaci před dvěma týdny, před jednáním zastupitelstva chce ale znát názor občanů.
    Nadace ve svém záměru počítá s tím, že do opravy vloží milion amerických dolarů (zhruba 20,3 milionu korun) a vybuduje v domě kulturní stánek věnovaný odkazu Jiřího Voskovce, Jana Wericha a Vladimíra Holana, uvedla Monika Umanová z radnice. V  knihovně by měla být uložena dokumentace a písemnosti dalších osobností. Pokud návrh v září schválí zastupitelé, získá nadace objekt do své správy na 90 let.
    "Jde o první veřejné slyšení k významnému rozhodnutí vztahujícímu se k  životu v Praze 1," dodala Umanová. S návrhem se mají možnost seznámit i  instituce, které by měly o vilu zájem. Případně mohou podat svůj. O pronájmu rozhodne zastupitelstvo, které se sejde 13. září. Posoudí také, za jakých podmínek se vila pronajme i případné další nabídky.
    Radnice se snažila vilu pronajmout už ve dvou výběrových řízeních. Do druhého se přihlásila jen Mládková. Radnice to vysvětlila mimo jiné tím, že podmínky byly poměrně tvrdé. Navíc na rozdíl od minulého řízení neumožňují v budově zřídit restaurační zařízení. Tehdy drtivá většina uchazečů předpokládala, že ve vile nějaký gastronomický provoz zřídí.
    Minulá soutěž se uskutečnila předloni. V  řízení zvítězila společnost Colly, což vyvolalo kritiku. Radnice nakonec musela soutěž zrušit, protože nebyla v souladu s platným zněním zákona o zadávání zakázek. Druhé výběrové řízení se mělo uskutečnit loni v červnu, po týdnu ho ale zastupitelstvo rovněž zrušilo.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Ok
pares
06.09.07 05:52
zobrazit všechny komentáře

Související články