Kino Světozor nabízí sedačky k adopci, potřebuje peníze

Vložil
ČTK
29.08.2007 14:15
Praha

Praha - Rozsáhlou rekonstrukci velkého sálu, promítací kabiny i  některých dalších prostor plánuje na závěr letošního roku pražské kino Světozor. Finanční prostředky chtějí provozovatelé získat mimo jiné adopcí nových sedaček. Projekt nazvaný Adoptuj si svou sedačku dnes představili veřejnosti.
    Od počátku prosince bude kino Světozor kvůli plánované rekonstrukci uzavřeno. Během několika týdnů dojde ke kompletní výměně sedaček ve velkém sále, posunutí promítacího plátna blíže k divákům a v plánu je také kvalitnější zvuková izolace. Rekonstrukcí projde i promítací kabina, prostory baru, výstavní galerie a v neposlední řadě sociální zařízení kina. "Doufáme, že modernizace nebude trvat více než dva měsíce. Rádi bychom kino znovuotevřeli na konci ledna," uvedl programový ředitel kin Aero a Světozor Ivo Andrle.
    Autorkou návrhu rekonstrukce je architektka Marcela Steinbachová. "Nová podoba bude koncipována jako pocta některým slavným filmovým dílům. Pokusili jsme se do interiéru přepsat některé známé filmové scény, například ze snímků Twin Peaks nebo Dogville," představila projekt Steinbachová. K rekonstrukci se provozovatelé rozhodli u příležitosti 90. výročí otevření kina.
    Modernizaci finančně podpořil Státní fond ČR na podporu a rozvoj české kinematografie, provozovatelé by ale rádi část prostředků získali od sponzorů a soukromých dárců. Pro ty připravili projekt Adoptuj si svoji sedačku. Zájemci si budou moci na pět let adoptovat novou sedačku ve velkém sále. Příspěvkem ve výši 5000 Kč pro soukromé osoby nebo 20.000 Kč pro firmy se stanou členy spolku adoptivních rodičů a mimo uvedení jména na sedačce získají i několik jiných výhod včetně návštěvy deseti filmových projekcí zdarma.
    Prvními kmotřenkami a kmotry adopce se stali dokumentaristka Helena Třeštíková, ředitel pražské zoo Petr Fejk, pěvkyně Magdalena Kožená, umělecká ředitelka karlovarského festivalu Eva Zaoralová, režisér Petr Zelenka a divadelníci Matěj a Petr Formanovi. "Kino Světozor mám ráda. Proseděla jsem v něm své dětství i mládí, protože jsem bydlela blízko a kino bylo vždycky důležitá součást mého světa. Být kmotrem sedačky ve Světozoru je pro mě velká radost," dodala Třeštíková.
0 komentářů
přidat komentář