Radnice Prahy 1 vyhlásila záměr na pronájem Werichovy vily

Zdroj
Tereza Měrtlová
Vložil
ČTK
21.08.2007 11:25
Praha

Praha - Radnice první městské části dnes vyhlásila záměr na pronájem Werichovy vily Nadaci Jana a Medy Mládkových. Nadace chce ve vile vybudovat kulturně společenské centrum. Instituce, které by měly o vilu zájem, mají možnost se s návrhem Musea Kampa seznámit a případně podat svůj. O pronájmu rozhodne zastupitelstvo v polovině září. ČTK to dnes sdělil zástupce starosty Michal Valenta.

"Dáváme všem zájemcům šanci se k záměru vyjádřit a předložit své nabídky," řekl Valenta. Nadace by si chtěla vilu pronajmout na 90 let. Nájemné navrhuje milion dolarů (asi 20,5 milionu korun), které předplatí před dokončením rekonstrukce. Dále by platila korunu denně.
O délce pronájmu se podle Valenty v radě diskutovalo. Rozhodne o něm ale až zastupitelstvo, které se sejde 13. září. Posoudí také, za jakých podmínek se vila pronajme i případné další nabídky.
K záměru se budou moci vyjádřit i obyvatelé. "Bude to buď přímo na zastupitelstvu, nebo předtím. Ale nejpozději na zastupitelstvu by lidé měli mít šanci vyjádřit svůj názor," uvedl Valenta.
Radnice se snažila vilu pronajmout už ve dvou výběrových řízeních. Do druhého se přihlásila jen Mládková. Radnice to vysvětlila mimo jiné tím, že podmínky byly poměrně tvrdé. Navíc, na rozdíl od minulého řízení, neumožňují v budově zřídit restaurační zařízení. Tehdy drtivá většina uchazečů předpokládala, že ve vile nějaký gastronomický provoz zřídí.
Minulá soutěž se uskutečnila předloni. V řízení zvítězila společnost Colly, což vzbudilo kritiku. Radnice nakonec musela soutěž zrušit, protože nebyla v souladu s platným zněním zákona o zadávání zakázek. Druhé výběrové řízení se mělo uskutečnit loni v červnu, po týdnu ho ale zastupitelstvo rovněž zrušilo.
0 komentářů
přidat komentář

Související články