Akvapark s byty, obchody a hotelem ve Vrchlabí nebude

Vložil
ČTK
03.08.2007 12:10
Ostrava

Vrchlabí (Trutnosvko) - Společnost Hedeby odstoupila od záměru přestavět bývalou továrnu Škoda Auto ve Vrchlabí na Trutnovsku na akvapark s  byty, obchody a hotelem. Investor se s městem dohodl na předčasném ukončení smlouvy. Radnice teď bude hledat nové řešení, jak areál u zimního stadionu využít. Uvedl to dnešní Krkonošský deník. Přestavba měla přijít na více než 200 milionů korun.
    Hedeby se loni na jaře ve smlouvě s městem zavázala, že nejpozději do letošního listopadu získá stavební povolení a stavbu do tří let zkolauduje. Zástupce investora Milan Jirouš ukončení projektu zdůvodnil údajně nesplnitelnými podmínkami ze strany města na parkovací místa a negativní kampaní radniční opozice proti projektu.
    Podle vrchlabského starosty Jana Sobotky Jirouš při schůzce o takových důvodech nehovořil. "Sám nabídl ukončení smlouvy. Čekal jsme chlapské a gentlemanské jednání," řekl Sobotka. Připustil, že zastupitelé chtěli, aby u akvaparku bylo asi 50 míst, která by sloužila pro parkování pro zimní stadion.
    Radnice získala areál od automobilky v roce 2004, kdy se dohodla na kupní ceně 14 milionů korun. Předloni na podzim oslovil radnici investor, který sliboval výstavbu akvaparku a dalších služeb. Bývalé tovární haly měly nabízet vodní plochu o velikosti přes 600 metrů čtverečních a nejméně stovku bytů.
0 komentářů
přidat komentář