Vrtulník dopravil do barrandovského akvaparku venkovní bazény

Vložil
ČTK
11.07.2007 21:00
Praha

Praha - U barrandovského akvaparku v Praze 5 jsou ode dneška dva venkovní bazény. Dopravil je tam vrtulník, dělníci je osadili do předem připravených výkopů. Návštěvníci akvaparku budou moci začít využívat venkovní bazén a dětské brouzdaliště zhruba v prvním srpnovém týdnu, řekl ČTK mluvčí smíchovské radnice Jan Šlajs.
    U budovy světa vodních radovánek už je hřiště na plážový volejbal. Radnice tam chce ještě zřídit herní prvky pro děti. Celkové náklady na venkovní úpravy činí podle Šlajse asi šest milionů korun. Z  nich uhradí zhruba čtyři miliony městská část, zbytek provozovatel akvaparku.
    Dětské brouzdaliště o rozměru čtyři krát pět metrů vrtulník dopravil k  akvaparku bez potíží. Let s bazénem pro dospělé o rozměru šest krát sedm metrů a hmotnosti 2,5 tuny se zdržel. Když vrtulník vzlétl, přístroje podle Šlajse ukázaly hmotnost 3,5 tuny, což je o půl tuny více než nosnost stroje. Bylo to dáno tím, že se do bazénu opíral větrný vír z vrtule. Pro přepravu se muselo použít delší lano, aby byl bazén od stroje dál.
    Barrandovský akvapark byl pro veřejnost otevřen loni před Vánoci. Výstavba stála zhruba 205 milionů korun. V zařízení mohou návštěvníci využít například 25 metrů dlouhý bazén, dva tobogany, sauny, vířivku, restauraci a bar. Svět vodních radovánek přiláká kolem 10.000 lidí měsíčně. Radnice si slibuje, že díky venkovním bazénům atraktivita zařízení ještě vzroste.
0 komentářů
přidat komentář