Proluku v Brně zaplní polyfunkční dům s krytým parkováním

Vložil
ČTK
11.07.2007 20:50
Brno

Brno - Proluku u brněnské ulice Dornych u malého městského okruhu zaplní nový polyfunkční dům. Kanceláře, obchody a byty na ploše 20.300 metrů čtverečních doplní 215 krytých parkovacích míst. Několikapatrový objekt bude stát na místě někdejšího hotelu Metropol a možná převezme i jeho jméno, řekl dnes ČTK Aleš Martínek z projekční firmy K4. Kolik španělský investor do výstavby vloží, nechtěl uvést. Stavět se bude asi rok a půl, začátek je plánován na jaro 2008.
    Celkem 130 bytů, 2000 metrů čtverečních kanceláří a kolem 3000 čtverečních metrů pro obchody a restaurace by mělo do 30 měsíců vyrůst na místě, kde v posledních letech stávala auta. Koncem 90. let byl stržen hotel, plochy pak nechal tehdejší majitel zpevnit a stalo se z nich parkoviště. Už příští rok tam najedou bagry, aby vybudovaly základy nové stavby.
    Metropol bude mít poměrně výhodnou polohu. Dornych spojuje centrum města s autobusovým nádražím Zvonařka. Pár metrů přes silnici je také obchodní galerie Vaňkovka. Vedle ní se teď začal stavět hotel a v jižní části města se plánují i  další projekty, včetně nového vlakového nádraží. Navíc z Dornychu dál od centra by měl za pár let vést nový městský bulvár.
    S tím vším investor počítá a věří, že o kanceláře i byty bude zájem. Možnosti jsou rozličné. Od malých garsonek po rozlehlé čtyřpokojové byty s kuchyňským koutem. Výhodou je také kryté parkování ve dvou podzemních patrech. "Část míst bude přístupná i  veřejnosti," uvedl Martínek.
    Kryté parkoviště tak doplní parkovací dům podél jiné části malého městského okruhu u Moravského náměstí. S místy pro auta se počítá také na nedalekém prostranství u Janáčkova divadla a poblíž Dominikánského náměstí.
0 komentářů
přidat komentář