Sokolov požádá o stavební povolení pro novou knihovnu

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
03.07.2007 10:35
Sokolov

Sokolov - Sokolov požádá o stavební povolení ke stavbě nové knihovny, která by podle záměru měla být Multifunkčním informačním a vzdělávacím centrem Sokolovska. Město také už schválilo koupi pozemků od hygienické stanice, vedle které bude knihovna stát, informoval dnes ČTK místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák.

"Nákup pozemků nebude drahá záležitost, jde o desetitisíce korun," uvedl Dvořák. Záměr stavby už prošel schvalováním krajského úřadu Karlovarského kraje z pohledu vlivu na životní prostředí. "Záměr nebude dále posuzován dle zákona. Oznamovatel může požádat příslušné správní úřady o potřebná povolení," informovala mluvčí krajského úřadu Andrea Bocková.
"Na přípravě se bude dále pracovat. Jde o jednu z prioritních investičních akcí v tomto volebním období," řekl Dvořák. Podle studie jde o areál se zastavěnou plochou téměř 2900 metrů čtverečních s parkovištěm pro 40 aut. Pětipodlažní stavba by mělo v sobě kavárnu s letní terasou a zahradou, v dalším patře galerii s volným výběrem knih, oddělení samotné knihovny, ale také přednáškový sál pro 100 lidí a administrativní zázemí.
Konkrétní náklady bude řešit až detailní projekt, ale předpokládané náklady mohou dosáhnout v nejrozsáhlejší variantě až ke 150 milionům korun.
Multifunkční knihovna je jednou z akcí, se kterou se chce Sokolov ucházet o dotace z Evropské unie. Pokud by uspěla už v první vlně, mohla by být dokončena do konce příštího roku. Záležet ale bude na tom, kdy budou zveřejněny první výzvy k podání žádostí o dotace. Spolufinancování z vlastních zdrojů může Sokolov zajistit z vlastních rezerv.
Na evropské dotace čeká v Sokolově i další záměr stavby vzdělávacího zařízení. Krajská Integrovaná střední škola technická a ekonomická má připraven projekt své přestavby a rozšíření tak, aby škola pojala do svých prostor i obory přesunuté z Královského Poříčí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články