Lidé mohou rozhodnout o podobě českobudějovického sídliště Vltava

Vložil
ČTK
17.06.2007 21:05
České Budějovice

České Budějovice - Obyvatelé českobudějovického sídliště Vltava mohou do 27. června rozhodnout o podobě náměstí před kulturním domem Vltava. Město si nechalo zpracovat tři architektonické návrhy budoucího vzhledu prostoru, z nichž vítězný vyberou v anketě sami občané. Hlasovací lístky mohou odevzdat na magistrátu města, nebo ve školách na sídlišti, sdělila ČTK mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.
    "Nedávného veřejného představení architektonických návrhů se zúčastnilo několik desítek lidí. Všichni se shodli na tom, že stávající neutěšený prostor by měl získat přívětivější podobu s  větším množstvím zeleně a zároveň kvitovali, že si o svém bezprostředním okolí mohou sami rozhodnout," uvedl primátor Juraj Thoma. Dodal, že podle vítězného návrhu chce město náměstí opravit už v příštím roce. Náklady na obnovu prostoru se pohybují od 6,8 milionu do 11 milionů korun podle zvoleného řešení.
    Návrhy si mohou obyvatelé druhého největšího sídliště ve městě prohlédnout ve druhém patře historické budovy radnice u zasedací místnosti zastupitelstva, ve vestibulu Základní školy Bezdrevská v Českých Budějovicích, ve vestibulu Mateřské školy Dlouhá v Českých Budějovicích a na webových stránkách města www.c-budejovice.cz. "Na výstavních místech mohou lidé zároveň odevzdat i hlasovací lístky pro návrh, který upřednostňují," uvedla Welzlová.
    První varianta vylepšuje zanedbaný prostor pouze kvalitnějšími materiály, řešení ale zůstává stejně strohé jako dosud. Druhý návrh chce plochu oživit terasovitými zahradami s lavičkami a odpočinkovými zónami a třetí varianta počítá s pravidelným sadem.
    Regenerace sídliště jižně od Strakonické ulice je rozdělena do pěti etap a skončit by měla v roce 2010. Úprava lokality podle odhadů bude stát zhruba 38 milionů korun. Loni v listopadu skončila první etapa regenerace. Obyvatelé sídliště Vltava mohou nyní využívat nová parkovací stání jižně od Strakonické ulice a také dvě nová sportoviště, z  toho jedno na streetball. Obnovena byla i zeleň včetně laviček a na sídlišti vznikla rovněž odpočinková plocha.
0 komentářů
přidat komentář