Přerov zvažuje vybudovat v centru města nový radniční komplex

Zdroj
Alena Petrželová
Vložil
ČTK
04.06.2007 16:15
Přerov

Přerov - Vedení Přerova znovu zvažuje, že v centru na náměstí T. G. Masaryka vybuduje nový radniční komplex. V objektu, náklady na jehož vybudování odhadli zástupci města na 300 milionů korun, by kromě prostor pro úředníky obyvatelé města našli také knihovnu či podzemní parkování. Město hodlá kvůli této investici zjistit v úterý na veřejném slyšení názor Přerovanů. Myšlenku zástupci města oprášili podle mluvčího radnice Bohuslava Přidala znovu po několika letech.
    "Projekt se plánuje už více jak deset let. Už byly dokonce zpracované i studie, ale kvůli povodním v roce 1997 se to odsunulo. Nemáme důstojnou reprezentativní radnici. Řešíme to však i z prostorových důvodů. Zasedání zastupitelstva máme v městském domě, které nemůžeme technicky zajistit," řekl dnes ČTK mluvčí Přidal.
    Vedení města nyní oprášilo studii z roku 2002, podle které by měl nový radniční komplex být v těsném sousedství nynější radnice v západní části náměstí na místě současných dvou starých domů. "Nebyla by zde jen radnice. V komplexu by měla vyrůst i knihovna a místo by zde mělo být i pro komerční prostory, jako je galerie, recepce a obchůdky. Počítá se i se dvěma patry podzemního parkování," řekl dnes ČTK vedoucí odboru rozvoje přerovského magistrátu Pavel Gala.
    Dodal, že město má na stavbu již vydáno územní rozhodnutí. Stavební řízení by přišlo na šest milionů korun. "Zbourat by se musely na náměstí dva domy, které jsou již ve špatném stavu. Na rohu by zůstala budova bývalé vojenské správy," doplnil Gala.
    Náklady na stavbu komplexu odhadují zástupci města na 300 milionů korun. "Komplex bychom chtěli vybudovat za pomocí prostředků ze Společného regionálního operačního programu," řekl mluvčí radnice.
    Kvůli rozsáhlé a nákladné investici hodlají zástupci radnice zmapovat i názory obyvatel. V úterý odpoledne proto město chystá na téma výstavby radničního komplexu s knihovnou veřejné slyšení. Lidé zde budou moci říci svůj názor i na využití budovy přerovského Chemoprojektu.
    Do hledání nových prostor pro úředníky se pustilo i  vedení olomouckého magistrátu. Primátor města Martin Novotný (ODS) minulý týden oznámil, že město by chtělo získat objekt v sousedství nové radniční budovy v  Hynaisově ulici, kde nyní sídlí stomatologická klinika. Město by budovu s  Fakultní nemocnicí Olomouc chtělo například směnit za jiný objekt.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Znáte někdo Přerov ?
---------
04.06.07 10:09
z Přerova:
Jam35
09.06.07 05:24
zobrazit všechny komentáře