City Park v Jihlavě začne koncem července růst do výšky

Vložil
ČTK
01.06.2007 13:45
Jihlava

Kuba & Pilař architekti


Jihlava - Na přelomu července a srpna začne na stavbě obchodního a zábavního centra City Park v Jihlavě montáž skeletu. Prozatím se na místě bývalého průmyslového areálu pod Znojemským mostem provádějí zemní práce. Budova bude stát na betonových pilotech o průměru 60 až 150 centimetrů s hloubkou až devět metrů. Montáž skeletu by měla být hotová do letošní zimy. Novinářům to dnes řekl Martin Jaroš z investorské firmy CEI Building.

Podle něj chce investor otevřít City Park na ploše více než 25.000 čtverečních metrů v říjnu až listopadu 2008. Mimo jiné zde budoucí zákazníci najdou celosortimentní hypermarket s prodejní plochou 5300 čtverečních metrů, prodejny elektra, oblečení a sportovních potřeb s více než 1000 čtverečních metrů a další menší obchody. Multikino se čtyřmi sály by mělo pojmout 500 diváků, v parkovacích stáních bude místo pro 850 automobilů. "Máme už obsazeno kolem 60 procent obchodů," řekl Jaroš.
Rozdílný názor má investor a vedení města na nájemní smlouvu na pozemky v okolí, které jsou ke stavbě nutné. "Z našeho pohledu město změnilo parametry nájemní smlouvy, podle níž bychom si měli dočasně pronajmout pozemky, na nichž vybudujeme sítě a některé přeložky," uvedl Jaroš. Primátor Jaroslav Vymazal to odmítl s tím, že budou dodrženy podmínky, za nichž byla stavba povolena.
Oba partneři zatím nenašli shodu ani ve způsobu společného získávání evropských dotací na související investice. "Byla by to vhodná příležitost, jak čerpat evropské peníze. Nebudou to peníze jen pro nás, ale okolí City Parku by se za ně dalo postavit na mnohem větší úrovni," uvedl Jaroš.
Podle Vymazala je to problematické. "Zatím nejsou známy ani podmínky pro tvorbu integrovaného plánu rozvoje města, natož abychom mohli žádat o evropskou dotaci. První žádosti by mohly odejít začátkem příštího roku," řekl Vymazal.

(nahoře vizualizace ateliéru Kuba, Pilař - architekti)
0 komentářů
přidat komentář

Související články