H. Králové chce zregenerovat textilku v centru města

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
30.05.2007 22:35
Hradec Králové

Hradec Králové - Město Hradec Králové koupí za zhruba 56 milionů korun bývalou textilní továrnu a přilehlé pozemky v centru města. Nákup v úterý schválilo zastupitelstvo města. Na části parcel, které jsou nedaleko hejtmanství, by mohl v budoucnu vyrůst parkovací dům. Zbytek by radnice nabídla investorům. ČTK to dnes řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
    Cílem radnice je vytvořit v lokalitě typicky městkou zástavbu a zbavit se nevzhledných továrních areálů, které se do středu města nehodí. "Chceme, aby toto dosud mrtvé místo ožilo a dostalo městský charakter se vším všudy. Mohly by tam být například odchody i byty," řekl Malíř.
    Objekt továrny s pozemky město koupí od likvidátora společnosti Delen, která v něm do konce loňského roku šila košile. Sousední pozemky město koupí od fyzických osob. Delen za areál dostane 38 milionů korun, fyzické osoby 18 milionů korun. Již dříve město vedle hejtmanství koupilo bývalou továrnu Vertexu, kterou chce přebudovat na městskou knihovnu.
    Město, jehož roční rozpočet se pohybuje kolem dvou miliard korun, také předloni finančně podpořilo demolici uzavřené mlékárny v centru města u hotelu Černigov. Na místě mlékárny společnost Eube připravuje výstavbu objektu s asi 150 byty, kancelářemi, obchody a parkovacím domem.
0 komentářů
přidat komentář