Romové v Žatci chtějí bydlet ve stavebních buňkách

Vložil
ČTK
26.05.2007 21:30
Praha

Žatec (Lounsko) - Romové ze Žatce na Lounsku by uvítali, pokud by jim radnice umožnila bydlet v unimobuňkách, do kterých například přestěhovalo Romy vedení moravského Vsetína. Žateckou radnici oslovilo romské sdružení, zda by postavením a úpravou nevyužívaných stavebních buněk nevyřešila tísnivou bytovou situaci velké části romských rodin ve městě, píše v dnešním severočeském vydání Mladá fronta Dnes (MfD).
    "Pro někoho, kdo nemá vůbec kde bydlet, je to lepší než nic," řekl deníku Štefan Kudrač ze sdružení. Žatecká radnice o  levnějším bydlení pro sociálně slabé rodiny ve městě uvažuje. Pro stavbu levných domků už vybrala i několik možných lokalit. "Nechceme, aby to bydlení vzniklo na samotě za městem. Nemělo by být ani v okolních vesnicích," uvedl žatecký místostarosta Aleš Kassal.
    Romské sdružení by podle něj mohlo být správcem nově postavených domů. "Bude garantem, že nájemné se skutečně vybere. Část peněz by pak sdružení mohlo dostávat na svou činnost," doplnil.
    Pokud by se Romové zapojili do stavby unimobuněk, mohli by získat i  slevu na nájmu. Sdružení už radnici předalo kontakt na firmu do Čepiroh u Mostu, kde nepoužívané stavební buňky prodávají.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Jak komu
karel
28.05.07 06:27
diskriminace
Alžběta Antošová
31.05.07 04:40
zobrazit všechny komentáře