Poblíž brněnského Ronda vyrostou obchody, kanceláře a garáže

Vložil
ČTK
10.05.2007 08:20
Brno

Brno - Nedaleko centra Brna v ulici Nové sady se začnou letos stavět dvě sedmipatrové budovy s kancelářemi, obchody a podzemními garážemi. Centrum Titanium poblíž sportovní haly Rondo bude hotovo v roce 2009 a zaplní pozemek 8000 metrů čtverečních podél vlakové trati, kde je nyní několik prázdných nebo chátrajících areálů. ČTK to dnes řekla Pavlína Nečasová z  developerské společnosti JRA Invest.
    Firma JRA financovala například dům Platinium v brněnské ulici Veveří. Projekt byl úspěšný, a společnost se tak rozhodla hledat v krajském městě i další vhodné pozemky, uvedla Nečasová. Jiné developerské projekty prý ale zatím JRA neplánuje.
    Podle architektonického návrhu mají v Nových sadech vyrůst dva samostatné sedmipatrové domy, spojovat je budou podzemní garáže s více než 200 parkovacími místy. Mají sloužit hlavně návštěvníkům a zaměstnancům centra, za poplatek budou ale k  dispozici i dalším řidičům. Alespoň mírně by to mohlo ulevit dopravě v centru města, Titanium budou od středu Brna dělit jen dvě tramvajové zastávky.
    Pás pozemků mezi Novými sady a železniční tratí se postupně mění. Z  části bývalé tržnice Malá Amerika je nyní zimní kluziště, zbytek plochy patří radnici Brno-střed a Českým drahám. O jeho využití se zatím jedná, uvedl mluvčí městské části Roman Burián. Brzy by se měly proměnit i plochy na druhé straně od železnice. Takzvané Jižní centrum zatím tvoří obchodní galerie Vaňkovka a sídlo Katastrálního úřadu Brno-venkov. V jejich těsné blízkosti má vzniknout nový městský bulvár, který by spojil centrum města a uvažované nové vlakové nádraží.
    Na jih od Brna se teď plánuje několik ještě vyšších budov. U Vaňkovky má vyrůst jedenáctipatrový hotel, ještě vyšší budova má stát v administrativním Spielberk Office Center. Už teď je tam 55.000 metrů čtverečních kanceláří. Další kanceláře se staví dál na jih v Brno Bussines Center nebo v Axis Office Park.
0 komentářů
přidat komentář