V K.Varech aktivisté opět blokovali stavbu haly,hrozí jim postih

Vložil
ČTK
03.05.2007 12:55
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V Karlových Varech dnes skupina aktivistů a členů petičního výboru proti stavbě nové multifunkční haly opět na zhruba hodinu blokovala příjezd na staveniště. Tentokrát byla na místo přivolána policejní hlídka, která zjišťovala totožnost účastníků protestu. Aktivistům nyní hrozí, že na nich budou město nebo stavební firmy vymáhat způsobenou škodu. ČTK to oznámil náměstek primátorky Petr Keřka.

    Odpůrci stavby si vybrali dobu, kdy se na staveniště zavážela speciální betonová směs do základů. Pokud není včas dopravena na místo, dochází k jejímu znehodnocení, uvedl Keřka. "To už jsou vážné věci, každá akce má své následky," uvedl. "Počkáme, až zhotovitel stavby vyčíslí škody a potom vše předáme právnímu zastoupení, aby začalo uplatňovat náhradu vzniklé škody," dodal.
    Aktivisté z petičního výboru blokovali vjezd na staveniště už potřetí. První dvě akce se obešly bez závažnějších incidentů a ani u nich neasistovala policie nebo strážníci. O zákrok policie požádali stavbaři až dnes. Členové petičního výboru požadují od města zastavení stavby, která má stát asi jednu miliardu korun. Argumentují tím, že se město neúnosně zadluží a zpochybňují i multifunkčnost haly. Podle nich má sloužit jen hokeji. S tím ale vedení města nesouhlasí.
    Na stavbě multifunkční haly, jež začala 1. února a provádí ji sdružení firem Syner, Baustav a Metrostav, pokračují zemní práce a dokončují se základy. Hala by měla být hotová do dvou let. Ve městě nyní kolují dvě petice. První požadující zastavení stavby, podepsalo kolem 3000 lidí. Druhou, která pro změnu stavbu podporuje, podepsal zhruba stejný počet lidí.
0 komentářů
přidat komentář