Byty po mnoha letech zlevňují, píše MfD

Zdroj
Mladá fronta Dnes
Vložil
ČTK
24.10.2005 19:05
Praha

PRAHA - Mnohaletý růst cen bytů v Česku se letos poprvé zastavil. S odvoláním na předběžné údaje Institutu regionálních informací v Brně to píše Mladá fronta Dnes, podle níž průměrné ceny starších bytů klesají a ceny nových bytů od loňska stagnují.
Ceny starších bytů podle MfD klesají ve všech krajských městech s výjimkou Olomouce a Ústí nad Labem.
Starší byt ve většině měst tak stojí o desítky tisíc korun méně než loni. Například byt o 68 metrech čtverečních v Karlových Varech je letos o 150 tisíc korun levnější než před rokem. V Hradci Králové nebo Pardubicích stejně velký byt zlevnil v průměru o 70 tisíc, v Praze o 50 tisíc Kč, píše deník.
"Ceny se dost zvedly před vstupem do Evropské unie a nyní se situace uklidňuje," řekla MfD Milada Kadlecová z brněnského institutu.
Zároveň se zvětšují regionální rozdíly v cenách bytů. V Praze, kde jsou byty nejdražší a nejvíc se s nimi obchoduje, teď stojí starší byt první kategorie o velikosti 68 metrů čtverečních bezmála dva miliony korun, což je dvakrát víc než v Českých Budějovicích nebo v Olomouci, ale téměř osmkrát víc než v severních Čechách, píše MfD.
0 komentářů
přidat komentář