ČSOB otevřela své nové sídlo v Praze-Radlicích

Vložil
ČTK
19.04.2007 12:50
Praha

Praha - Československá obchodní banka, která je podle výše aktiv největší tuzemskou bankou, dnes otevřela své nové sídlo v Praze-Radlicích. Banka se tak stěhuje z centra Prahy do největší administrativní budovy v Praze, kterou navrhl architekt Josef Pleskot.

    Centrála banky se z pražských Příkop stěhuje postupně do Radlic již od 2. dubna a celý proces by měl skončit do konce května. Oficiální změnu adresy a zápis do rejstříku by se měl uskutečnit do 15. června, uvedl mluvčí banky Milan Tománek.
    Ostatní velké banky stěhování neplánují. Česká spořitelna sídlí v Praze 4, Komerční banka v centru Prahy Na Příkopech.
    Do budovy se přestěhují i některé dceřiné společnosti ČSOB. Naposledy tak v druhé polovině srpna učiní ústředí Hypoteční banky. Například ale Českomoravská stavební spořitelna zůstane v Praze 10.
    Budova ČSOB, která je podle některých hodnocení jednou z ekologicky nejšetrnějších v celé Evropě, má celkovou plochu 82.000 metrů čtverečních. To odpovídá čtyřem administrativním budovám velikosti Danube house u Hlávkova mostu na vltavském nábřeží nebo jedné třetině Václavského náměstí.
    Šest pětipodlažních pavilonů, čtyři atria a dva dvory postavila společnost Skanska CZ za dva roky a 2,2 miliardy korun. Spolu s vybavením stálo nové sídlo banku 2,95 miliardy korun. Na výstavbu banka použila peníze, které získala z prodeje deseti domů v  centru Prahy za 3,2 miliardy korun loni v lednu.
0 komentářů
přidat komentář