Hradecká radnice chystá přestavbu magistrátu

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
18.04.2007 13:00
Hradec Králové

Hradec Králové - Radnice Hradce Králové chystá výstavbu moderního zákaznického centra a rekonstrukci části nynější budovy magistrátu za zhruba 150 milionů korun. Zákaznické centrum, kde by si lidé měli vyřídit na jenom místě co nejvíce úředních záležitostí, by mělo vyrůst na dvoře magistrátu. ČTK to dnes řekl hradecký primátor Otakar Divíšek. Pokud by vše šlo hladce, mohla by podle něj celá stavba být hotová do konce funkčního období nynější radnice v roce 2010.

    Radnice nyní bude připravovat projektovou dokumentaci stavby. "Ke stavbě se nyní budou vyjadřovat příslušné orgány státní správy," řekl primátor. Součástí záměru je i zbourání dvou schodišť ve vestibulu budovy a jeho propojení s novým objektem. S tím ale budou muset souhlasit památkáři, protože meziválečná budova magistrátu od architekta Josefa Gočára je památkově chráněná.
    Původně radnice uvažovala, že postaví jen nové zákaznické centrum na dvoře magistrátu za několik desítek milionů korun. Nyní by k němu měla přibýt i rekonstrukce přízemí a prvního patra nynější budovy.
    Dosud je vyřizování jednotlivých agend roztroušeno po celé rozlehlé budově magistrátu na třídě ČSA. Obsluha u přepážek v novém centru by měla být pro návštěvníky rychlejší a komfortnější než dosud. "Předpokládá se, že zákaznické centrum by sloužilo asi 60 procentům lidí, kteří na magistrát přijdou," řekl primátor. Snadněji by si své záležitosti měli vyřídit vozíčkáři a matky s kočárky.
    Roční objem rozpočtu Hradce Králové se pohybuje kolem dvou miliard korun. Na investice město ročně vynakládá kolem půl miliardy korun.
0 komentářů
přidat komentář