V Brně byla udělena ocenění Top Invest 2006

Vložil
ČTK
18.04.2007 11:40
Brno

Brno - Nejlepšími stavebními investicemi v Česku byly loni nová krajská knihovna v Karlových Varech, opravená vodárenská věž v Bohumíně a nejvyšší budova pražského administrativního BB Centra. Všechny tři stavby získaly na brněnském Stavebním veletrhu ocenění Top Invest 2006. O vítězích rozhodla odborná porota, neurčila ale jednotlivá místa.

    Knihovna v  areálu krajského úřadu na periferii Karlových Varů stála 85,6 milionu. Kraj v ní chtěl vytvořit multifunkční centrum služeb a vzdělání a přes obavy z nízké návštěvnosti přibylo po otevření v prosinci 2005 výpůjček. Denně do knihovny přijde kolem 250 až 300 lidí.
    V nevyužívané bohumínské vodárenské věži vznikl za 25 milionů penzion se 12 pokoji. Na projekt získala radnice evropskou dotaci. Penzion vedle akvaparku a zimního stadionu má později doplnit ještě městská sportovní hala. Z lokality by se tak mělo stát centrum odpočinku a sportu.
    Třetí cena míří do hlavního města. Získala ji budova Gamma v BB Centru v Praze 4. Gamma je zatím nejvyšší z hotových staveb areálu. Ten by měl po dokončení nabídnout přes 300.000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch. Součástí jsou také obchody a restaurace, dva rozsáhlé parky, kostel, víceúčelové hřiště a wellness centrum.
0 komentářů
přidat komentář