Bývalá textilka Sukno v Humpolci se mění v zónu pro podnikání

Zdroj
Věra Stejskalová
Vložil
ČTK
18.04.2007 11:20
Brno

Humpolec (Pelhřimovsko) - Rozlehlé prostory bývalého textilního podniku Sukno v Humpolci se mění v zónu pro podnikání a logistiku. Společnost Riverich, která areál v Brunce koupila v dražbě, za jeho rekonstrukci zaplatí 60 milionů korun. V části vznikne velkosklad firmy Blizzard, která prodává lyžařské vybavení. ČTK to dnes řekl ředitel společnosti Riverich Jaroslav Janeček. Provozy již zaměstnávají 150 lidí. Po dokončení adaptací se jejich počet zvýší na 400, uvedl.

    Rekonstrukce budov v Brunce začala loni v červenci. Dosud byly provedeny práce asi za 30 milionů korun. "Dáváme nové podlahy, okna, topení, střechy, vznikají nové komunikační zóny," řekl Janeček. Podle něj již podnikatelé obsadili 70 procent z 29.700 metrů čtverečních podlahových ploch.
    "Blizzard je naším největším klientem," řekl. Své logistické centrum, z  něhož zboží putuje do východní Evropy, Blizzard do Humpolce přestěhuje z Říčan u  Prahy. Janeček to zdůvodnil tím, že v Humpolci se dá podnikat s nižšími náklady. Výhodná je i jeho poloha ve středu republiky a u dálnice D1. Mezi další nájemce patří velkoobchody s hračkami, firmy zaměřené na logistiku, kovovýrobu, dodávky pro automobilový průmysl i výrobce a distributor zahradní techniky.
    Areál má celkovou rozlohu 60.000 metrů čtverečních, podle Janečka v něm kdysi pracovalo i 1200 lidí. Výroba látek, která měla ve městě několik set let dlouhou tradici, se v něm definitivně zastavila v roce 2003, kdy jeho tehdejší vlastník Novitex s 300 zaměstnanci skončil v konkurzu. Firma Riverich, která vznikla před dvěma lety, areál koupila ve veřejné dražbě.
    Jeho součástí je zámeček, který sloužil jako administrativní budova. Janeček podotkl, že v  Brunce je také ubytovna, v níž mohou nocovat sezonní pracovníci i turisté. Mezi zvažovanými záměry je stavba 50 bytů. Obytná zóna by měla vznikat v okrajové části areálu oddělené od průmyslových hal pásem zeleně.
0 komentářů
přidat komentář