Liberecký kraj potřetí vyhlásil soutěž o stavbu roku v kraji

Zdroj
Leona Vacková
Vložil
ČTK
06.04.2007 09:20
Liberec

Liberec - Liberecký kraj potřetí vyhlásil soutěž o stavbu roku v  kraji. Přihlášky do soutěže přijímá do konce června. Letošní ročník se od minulých liší koncepcí. Organizátoři se rozhodli rozčlenit stavby podle funkčnosti, technického a konstrukčního provedení do tří samostatných kategorií. ČTK to dnes řekl krajský radní pro hospodářský a regionální rozvoj Vít Příkaský.

    Zvlášť tak bude porota hodnotit stavby bytové a občanské výstavby, stavby účelové a průmyslové, včetně přestaveb. "Samostatnou kategorii budou mít i stavby inženýrské, dopravní nebo vodohospodářské," řekl Příkaský. Cílem soutěže přitom není jen porovnat práci stavebních firem a projektantů v kraji, ale také ji představit investorům. Podmínkou soutěže je, že stavba musí být realizována na území kraje.
    První ročník, který se uskutečnil před dvěma lety, hodnotil stavby z období pěti let. Vítězem se tehdy stala přestavba menzy Technické univerzity v Liberci, za originální řešení byla oceněna lávka Rádlo. loňského roku se mohly zúčastnit stavby zkolaudované od 1. ledna 2004 do 30. června loňského roku. Letos je soutěž otevřena akcím realizovaným v letech 2005 a 2006, zkolaudovaným do 31. března letošního roku.
    Loni porota posuzovala 12 staveb. Zvítězila přestavba bývalého továrního objektu Vista v  centru Semil pro potřeby tamního městského úřadu. Přestavba podle projektu, jehož autorem byl liberecký architekt Filip Horatschke, byla úspěšná i v celostátní soutěži Stavba roku 2006. Podobně uspěla také Rekonstrukce a dostavba Městského stadionu v Liberci, která získala mimořádnou cenu hejtmana.
0 komentářů
přidat komentář