Euro: Praha zaplatí za tři kilometry stezky 86 milionů korun

Vložil
ČTK
26.03.2007 17:05
Praha

Praha - Pražský magistrát chystá výstavbu stezky pro cyklisty ve Vysočanech. Za 3,2 kilometru cesty vydá zhruba 86 milionů korun. Kilometr bude stát 26,8 milionu. Výstavba běžné stezky stojí dva až šest milionů korun, informoval dnes server Euro OnLine.

Podle Pavla Poláka, který má výstavbu tras a stezek na magistrátu na starosti, je tak vysoká investice odůvodněná v zásadních místech. "Stezka nemohla vést jinudy, je uprostřed páteřní komunikace, ohraničuje ji Rokytka a biokoridor," řekl serveru Polák. Většina peněz bude vynaložena na zhruba 220 metrů dlouhý most a opravy sedmi menších mostů, dodal.
Výstavba by měla začít v červenci, před tím ještě musí město vyměnit pozemky se společností B.C.B. Městská rada už souhlasila s tím, že za parcely ve Vysočanech firma dostane jiné ve stejné čtvrti a v Hloubětíně. Konečný verdikt vynese zastupitelstvo.
"Velmi se obávám, že nebudu hlasovat pro," řekl ČTK zastupitel za opoziční ČSSD Karel Klíma. Uznává, že tato stezka je asi významná. Jsou však důležitější věci, na které by peníze chyběly, dodal Klíma.
Pražský magistrát má letos na výstavbu stezek a tras pro cyklisty 39 milionů korun, což je o více než pět milionů více než loni. Cesta ve Vysočanech by ale měla být hrazena z jiných peněz, odborem městského investora. Magistrát si slibuje, že by mohl získat zhruba polovinu nákladů z evropských fondů.
0 komentářů
přidat komentář