myCode změnil tvář

Zdroj
3D H. Interiér / provozovatel katalogu MyCode
Vložil
Tisková zpráva
12.03.2007 12:25
Doposud byl katalog designu myCode.cz především informačním online nástrojem, nyní představujeme novou koncepci a grafickou podobu internetového projektu věnovaného designu.


Nyní má myCode, který měsíčně navštíví několik tisíc zájemců o kvalitní design, tři základní sekce. První je zpravodajská a publicistická část nazvaná myCode news, ve které budou pravidelně vycházet zprávy ze světa designu. "Zaměříme se především na tématické články a novinky, ale i profily designérů a výrobců, kteří v současném světě designu určují směr," říká Radek Krčil z firmy 3D H. Interiér, která katalog provozuje.

Další sekcí je myCode search, která umožňuje vyhledávat podle tří základních kritérií: podle typu produktu (například židle, stoly, zahradní nábytek…), podle výrobce nebo podle jména designéra, který daný produkt navrhl. Jednoduchá a intuitivní navigace v přehledné grafice dává nástroj, jak velmi rychle získat podrobné informace o designových produktech renomovaných zahraničních firem, ale i od českých studií Mimolimit či Olgoj Chorchoj. U řady produktů jsou k dispozici i technické listy, dwg soubory a další externí odkazy, které umožňují například architektovi připravit prezentaci pro klienta během několika minut. Každý záznam lze ve formě katalogového listu také vytisknout a odeslat.

Na myCode.cz jsou také dostupné funkce Dotaz na cenu a Žádost o katalog. U designového nábytku, kde existuje celá řada variant povrchových úprav nebo čalounění, nelze nikdy stanovit jednu cenu: vždy se odvíjí od zvoleného provedení, ale i počtu kusů. Jiná cena je pro jednu židli, jiná pro hotelový kontrakt například se sto postelemi. Individuální dotaz na cenu umožňuje architektům přímou komunikaci s cenovou podporou katalogu, která obratem řeší každou poptávku nebo žádost o katalog či další informace.

Třetí sekcí nového myCode je část nazvaná myCode partners, která prezentuje partnery, kteří se na tomto internetovém projektu podílejí. V prvé řadě jde o pražskou firmu Etna, která na tuzemském trhu prodává italská svítidla značky iGuzzini, ale jmenujme i další partnery: portál Design in Europe a zahraniční partnery: Design Addict, Designspotter a slovenský časopis Atrium. Novou grafickou podobu myCode navrhl Jan Zachariáš z Atelieuru Půda, systém programovalo studio Coex, které stojí i za předchozí podobou myCode.cz.

> www.mycode.cz
0 komentářů
přidat komentář