Ministerstvo kultury: prvním náměstkem zůstane Talíř

Vložil
ČTK
03.03.2007 14:15
Praha

Praha - Ministerstvo kultury plánuje změny na místech některých náměstků. I po organizačních změnách ale bude funkci prvního náměstka zastávat Jaromír Talíř. "V souvislosti s připravovanými organizačními změnami se uvažuje o náměstku ekonomickém a náměstku pro oblast kulturního dědictví," sdělil dnes ČTK Milan Kupka, vrchní ředitel sekce ministra.

    Z funkce náměstkyně ministra pro problematiku církví a náboženských společností odešla 27. února na mateřskou dovolenou Kateřina Kalistová a zároveň byla zrušena jí řízená sekce. Jediný odbor, který tuto sekci tvořil, odbor církví, přešel do přímé působnosti prvního náměstka, upřesnil Kupka.
    Jedním z nových náměstků by měl být bývalý první náměstek ministra dopravy Antonín Tesařík (KDU-ČSL). Z úřadu odešel loni v září, působil tam čtyři roky. Předtím pracoval ve společnosti Moravské naftové doly. Dalším novým náměstkem by se měl stát bývalý starosta Českého Krumlova František Mikeš (ODS). Koncem ledna se o Mikešovi spekulovalo jako o  případném prvním náměstkovi ministra financí; tato křesla u ministrů jmenovaných za lidovou stranu měla na základě politických dohod nominovat ODS.
    Na Mikeše čeká v březnu soud. Spor se vede o čerpání státních dotací na opravu povodněmi poničené sportovní haly v Českém Krumlově v celkové výši přes 21 milionů korun.
    Loni v srpnu českobudějovický krajský soud zprostil dva bývalé starosty viny. Předtím se soud případem již jednou zabýval neveřejně a stíhání zastavil. Státní zástupce se však odvolal a vrchní soud rozhodl o novém procesu. Státní zástupce se odvolal i po srpnovém rozsudku a vrchní soud vrátil případ znovu krajskému soudu.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
ostuda
hoja
03.03.07 03:15
zobrazit všechny komentáře