Areál pro stavební vývojáře začne v Brně vyrůstat příští rok

Vložil
ČTK
17.10.2005 15:30
Brno

BRNO - Příští rok se začne v Brně budovat nový podnikatelský areál pro začínající a vývojářské firmy působící ve stavebnictví. Takzvaný podnikatelský inkubátor vyroste v sousedství Výzkumného ústavu stavebních hmot (VÚSH) v Brně-Komárově a bude součástí budoucího Vědeckotechnického parku Brno-Jih, řekl dnes ČTK ředitel ústavu Jan Kunc. Objekt zhruba pro 15 firem otevře zřejmě své brány za dva roky.

Začínající firmy budou moci v podnikatelském areálu za zvýhodněných podmínek užívat kancelářské prostory, konferenční sál a administrativní služby. Nebude chybět možnost využití účetního a právního poradenství nebo odborných konzultací připravovaných projektů, poznamenal Kunc. Areál vyroste na 455 čtverečních metrech plochy a jeho stavba přijde zhruba na 20 milionů korun. Ze dvou třetin má projekt dotovat stát a evropské fondy, uvedl Kunc.
Na stavbu inkubátoru naváže podle ředitele následné budování školicího střediska a inovačního centra. Instituce následně vytvoří zastřešující organizaci Vědeckotechnický park Brno-Jih. V něm se má uplatňovat takzvaný transfer technologií, kdy firmy budou moci uvádět do praxe nové produkty a technologie vyvinuté ve stavebním ústavu. Kdy bude komplex dobudován, VÚSH ještě neví.
V Brně už delší čas působí Technologický inkubátor při Vysokém učení technickém (VUT), který se má za dva roky rozšířit o další objekt. Současně s tím se začne v univerzitním kampusu v Brně-Bohunicích budovat i podnikatelský areál pro inovátorské firmy působící v oblasti takzvaných biotechnologií.
0 komentářů
přidat komentář