Pražský Obecní dům se chce více otevřít veřejnosti

Vložil
ČTK
27.02.2007 17:30
Praha

Praha - Pražský Obecní dům se chce více otevřít veřejnosti. Cílem jeho nového ředitele Tomáše Vacka je lépe využít možnosti budovy, ve které by se vedle výstav a koncertů mohly konat třeba svatby a aukce. "Nechci, aby z  Obecního domu byla jen turistická atrakce," řekl dnes novinářům Vacek, podle kterého objekt poskytuje služby na vysoké úrovni.

    Radní Milan Richter (ODS) podotkl, že málokdo třeba ví, že v Obecním domě je vybavená kulečníková herna nebo cukrárna. Obvykle podle něho nejsou otevřeny. "Máme skvělý dům, ale potřebujeme tam dostat lidi," řekl.
    Vacek nahradil v čele Obecního domu Michaelu Hejtmánkovou, která odešla zhruba po pěti měsících na vlastní žádost. Nový ředitel chce nejprve dokončit přeměnu Obecního domu z příspěvkové organizace města na akciovou společnost. Prověrky například zjistily, že počet zaměstnanců lze snížit z osmi desítek na polovinu.
    Vacek se stal na základě dnešního rozhodnutí městské rady novým členem představenstva akciové společnosti Obecní dům, která má budovu od města v pronájmu. Z dozorčí rady odstoupil Richter. Z představenstva do dozorčí rady přešel zastupitel ČSSD Jan Choděra.
    Nový ředitel vystudoval právnickou fakultu, v minulosti pracoval v soukromém sektoru. Před čtyřmi lety se stal vedoucím odboru obecního majetku radnice Prahy 10. Richter je dosud starostou této městské části.
0 komentářů
přidat komentář

Související články