PSJ holding dokončil první část stavby komerčního centra v Brně

Vložil
ČTK
16.10.2005 19:20
Brno

BRNO - Jihlavský PSJ holding dokončil první část stavby nového komerčního centra Brno Business Park. Monolit budovy A v blízkosti sjezdu z dálnice D1 mezi ulicemi Heršpická, Vídeňská a Jihlavská má být do Vánoc zkolaudován a první etapa spolu se sousední budovou B celkem za 447 milionů má skončit do 31. března příštího roku. ČTK o tom informoval mluvčí jihlavské firmy Miroslav Fuks.

Zakázka podle něj vstupuje do fáze vnitřních prací, a do stavby se tak zapojují jednotlivá řemesla. Mezi oběma budovami je časový posun v pracích přibližně jeden měsíc. V budoucnu celý projekt nabídne nejméně 400.000 metrů čtverečních kancelářských prostor a 900 parkovacích míst. V areálu budou i restaurace, minimarket a další služby pro veřejnost.
"Objekt se staví kolem nově budovaného náměstí s příznačným názvem Londýnské," připomněl Fuks. Typické jedno patro přitom tvoří asi 1800 čtverečních metrů podlahových ploch, které lze přizpůsobovat požadavkům klienta.
Stavbu parku financuje firma Brno Estates, která patří do britské realitní skupiny Lordship. PSJ holding získal zakázku letos na jaře po šestiměsíčním výběrovém řízení. Společnost chce ještě letos zahájit práce na druhé etapě, která zahrnuje zbylé dvě budovy, a výhledově se připravuje ještě i pátý objekt.
Skupina PSJ zahrnuje devět firem, zaměřených především na stavebnictví. Mateřský holding s 270 zaměstnanci měl loni obrat 1,7 miliardy korun, celá skupina vykázala více než tři miliardy a dohromady zaměstnává kolem 800 lidí. Zakázky má i v zahraničí; v letošním roce například ukončila dvouletou rekonstrukci České národní budovy v New Yorku.
0 komentářů
přidat komentář

Související články