Památkáři se pokusí zachránit Městské lázně v Teplicích

Vložil
ČTK
14.02.2007 13:30
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Památkáři se pokusí zachránit secesní budovu Městských lázní v Teplicích, která je kulturní památkou. Inspirovali se osudem historického spolkového domu v Přerově přezdívaného Komuna, o jehož záchranu se nyní snaží nový ministr kultury Václav Jehlička. Informuje o tom dnešní vydání Teplického deníku.

    Městské lázně už v havarijním stavu koupil od bývalého soukromého majitele teplický podnikatel Jaroslav Třešňák. Podle listu nyní čeká na to, až mu ministerstvo kultury udělí své požehnání, aby mohl objekt zbourat.
    Vedoucí oddělení pro nemovité památky ústeckého pracoviště Národního památkového ústavu Stanislav Flesar se chce podle deníku prostřednictvím příslušného úředníka teplického magistrátu obrátit ohledně záchrany budovy lázní na ministerstvo kultury.
    Flesar listu řekl, že v  severních Čechách existuje mnohem víc historicky hodnotnějších staveb, než je přerovská Komuna. Připomněl osud trnovanského pivovaru, od kterého dalo ministerstvo kultury ruce pryč. Teplické Městské lázně podle něj dopadnou podobně: Podnikatel Třešňák bude čekat tak dlouho, až barák spadne a ministerstvo bude nuceno s jeho demolicí souhlasit, uvedl deník.
    Třešňák již loni Mladé frontě Dnes řekl, že jako majitel za tuto nemovitost ručí. Budova je podle něj v havarijním stavu. Nechce připustit, aby se stalo nějaké neštěstí. Demolice budovy je tedy podle něj nevyhnutelná. Na místě lázní by pak postavil zcela novou budovu.
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Městské lázně
Lenka Burgerová
17.02.07 11:37
předmět
pan klobouk
03.03.08 12:33
Lázně
plantaznik
23.09.08 08:40
Podobná zkušenost
Odfochu
23.09.08 01:56
lázně a pan klobouk
clokx
24.09.08 03:14
zobrazit všechny komentáře