V K. Varech začíná petiční akce proti stavbě nové haly

Vložil
ČTK
13.02.2007 21:00
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V Karlových Varech začíná petiční akce proti výstavbě nové multifunkční haly, která by město měla stát více než jednu miliardu korun. Iniciátorem akce je Otmar Homolka z Karlových Varů, jenž si od petice slibuje přehodnocení postoje města k této investici. Uvádí to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD) v regionální příloze.

    Podle iniciátora petice není vyjasněno financování stavby, která by měla stát údajně mnohem více, než město oficiálně uvádí. Za zhruba 1,075 miliardy korun bude pouze hlavní a tréninková hala včetně příjezdových komunikací. K tomu je dále nutné připočítat minimálně dalších zhruba 180 milionů korun na plavecký bazén, úroky z úvěru města, očekávatelné navýšení stavebních prací změnami a vícepracemi, náklady na vnitřního vybavení centra, přípravné a projektové práce a podobně, uvedl Homolka.
    Aby si udělal názor na vysokou investici města, začal se Homolka zajímat o výši a obsah rozpočtů města v uplynulých letech, porovnával tento projekt s obdobnými akcemi, jako je výstavba Sazka arény a její využití či výstavba Tipsport arény v Liberci.
    "Dospěl jsem k tomu, že tato investice přinese užitek jenom malé části karlovarských občanů. Na výstavbě vydělají hlavně projektanti, stavební firmy, popřípadě hokejový oddíl. Na dlouho se však sníží investice města do stejně důležitých, ne-li důležitějších oblastí veřejného sektoru, jako jsou například sociální služby a zdravotnictví," poznamenal Homolka.
    Náměstek primátorky Petr Keřka uvedl, že o petici neví. "Ale pokud chce někdo vyjádřit svůj názor, je to legální výrazový prostředek," řekl MfD.
0 komentářů
přidat komentář