V soutěži městského designu zvítězil projekt stojanu na letáky

Zdroj
Leona Heczková
Vložil
ČTK
10.02.2007 18:55
Praha

Praha - První cenu v soutěži městského designu získal dvaadvacetiletý Jiří Vojtěšek s projektem stojanu na letáky. Odborná porota ocenila materiálové a barevné řešení, které obohatí městský prostor. Cenu s finanční odměnou 33.000 korun dnes studentovi Vysokého učení technického v Brně (VUT) předal designér a předseda poroty David Karásek.
    Vojtěškův projekt, takzvaný kolportersetu, představuje sadu nosičů pro distribuci tiskovin, které se mohou připevnit buď přímo do země nebo se přišroubují k zábradlí. Vedle hlavní a dvou tematických cen se udělovala i "cena internetu". "Celkem 243 lidí využilo možnosti hlasovat na stránkách www.citypoint.cz a většina z nich se shodla na návrhu svítidla pana architekta Bedřicha Kostorka," řekl Karásek.
    Soutěžní přehlídka městského mobiliáře s názvem City Point - Na cestě městem se konala druhým rokem. Pořádá ji občanské sdružení City Point za podpory hlavního města Prahy a České komory architektů. Soutěžní kategorie Realizovaná díla představuje tuzemské úspěchy v tvorbě mobiliáře za uplynulých 15 let, kategorie Nová inspirace vybírá zejména mezi návrhy studentů.
0 komentářů
přidat komentář