Sněmovna: Zvláštní stavební úřady zřejmě vznikat nebudou

Vložil
ČTK
31.01.2007 11:35
Praha

Praha - Zvláštní stavební úřady pro stavby podléhající integrovanému povolení zřejmě nevzniknou. Sněmovna včera ve zrychleném režimu schválila úpravu nového stavebního zákona. Počítá s tím, že i u tohoto typu staveb budou povolení dále vydávat nynější stavební úřady. Se vznikem zvláštních úřadů počítal nový stavební zákon, který začal platit 1. ledna.

    Podle autorů novely by nové stavební úřady byly nadbytečné. Jejich zřízení by podle nich úřední proces neurychlilo a pouze by zatížilo krajské úřady, které nemají s vydáváním stavebních povolení zkušenosti a museli by kvůli nové agendě přijmout desítky nových pracovníků.
    Nový režim by podle zastánců schválené úpravy také roztříštil stavební řízení u velkých provozů, které budou na některé části stavby potřebovat integrované povolení a na jiné nikoliv. Část řízení by potom stavebníci museli vyřizovat na krajských a část na obecních úřadech.
    Sněmovna včera příslušnou úpravu stavebního řádu schválila drtivou většinou hlasů. Novelu nyní posoudí ještě Senát a prezident.
0 komentářů
přidat komentář

Související články