Olomouc chystá informační kampaň o rekonstrukci centra města

Zdroj
Vladimír Onderka
Vložil
ČTK
24.01.2007 14:00
Olomouc

Olomouc - Olomoucká radnice chystá informační kampaň o  rekonstrukci Denisovy a Pekařské ulice v historickém centru. Město zorganizuje veřejnou besedu a zajistí člověka, který bude v době oprav zajišťovat komunikaci s lidmi. Radnice tak chce minimalizovat dopady stavby zejména na podnikatele a obyvatele ulic, řekl dnes novinářům náměstek primátora Martin Major.

    Radnice se pustí do rekonstrukce v březnu, měla by skončit koncem srpna. Součástí investice, která si vyžádá zhruba 100 milionů korun, budou opravy tramvajové trati, povrchu vozovky a inženýrských sítí, které jsou v havarijním stavu.
    "Jsme si vědomi, že stavba bude mít zásadní dopad na běžný život ulic i jejich blízkého okolí. O rizicích chceme veřejnost informovat dopředu," uvedl náměstek primátora. Doplnil, že na setkání s lidmi, které se uskuteční v  polovině února, budou odpovídat na dotazy zástupci města, stavební firmy, městské policie a dopravního podniku.
    "Dále jsem se rozhodli pro netradiční věc. Po celou dobu stavby bude zájemcům k dispozici styčný důstojník, člověk, který bude informovat o nejaktuálnějším dění," řekl Major.
    Radnice již dříve rozhodla o tom, že si najme firmu, která bude při opravách ulic monitorovat stav domů. Monitoring by radnice využila při případných jednáních s pojišťovnou.
    Opravy ulic v historickém jádru města radnice připravuje již od roku 1999. Zahájení rekonstrukce bránilo mimo jiné stanovisko několika majitelů domů, kteří nesouhlasili se zavěšením trolejového vedení na fasády jejich domů a se zápisem věcného břemene do katastru nemovitostí.
0 komentářů
přidat komentář