Stavební úřad vyzval Most k odstranění 2. náměstí

Vložil
ČTK
21.01.2007 11:30
Most

Most - Stavební úřad vyzval město Most, aby odstranilo stavbu 2. náměstí. Důvodem je porušení zákona při jeho vybudování. Lávka pro pěší mezi finančním úřadem a poštou je širší a zasahuje na soukromý pozemek, řekl dnes novinářům mostecký primátor Vlastimil Vozka (Sdružení Mostečané Mostu).

    V pořadí druhé náměstí v centru města, jehož historické jádro ustoupilo v 70. letech minulého století těžbě uhlí, nechalo postavit bývalé vedení města. Veřejnosti slouží od loňského srpna. "Pozemek patří shodou okolností současnému radnímu. Vracíme se do stavu před kolaudačním řízením. Budeme se snažit dohodnout na řešení, aby mostek, který je stavbou ve veřejném zájmu, zůstal zachován," uvedl Vozka.
    V souvislosti s řízením na odstranění stavby a vypracováním nové dokumentace městu vzniknou podle Vozky dodatečné náklady. "Budeme je vymáhat po lidech, kteří současnou situaci způsobili," doplnil.
    Náměstí vzniklo za kulturním domem Repre v okolí nové budovy finančního úřadu. Plocha je rozdělena na část pro pěší a pro automobily, řidiči získali nové parkoviště se stáním pro 111 vozů. Kromě aleje stromů, laviček a veřejného osvětlení zdobí nové náměstí i kamenná pítka a restaurovaná socha svatého Prokopa.
    Nejatraktivnější lokalitou centra města by se mělo stát 1. náměstí, jež se stalo součástí nové zástavby v roce 1998 a jež zdobí opravená kašna z původního stejnojmenného náměstí. Už v únoru či březnu by měly začít práce na vybudování komerčně obchodního centra, obytných domů se zhruba 100 byty, dvoupatrových podzemních garáží pro 350 aut a zábavního a relaxačního centra. Novou podobu by náměstí mělo získat do dvou let.
0 komentářů
přidat komentář