Výstavba Hornbachu v Olomouci dostala zelenou

Vložil
ČTK
16.01.2007 10:05
Olomouc

Olomouc - Protesty lidí z Olomouce proti výstavbě hobbymarketu Hornbach v městské části Hodolany vyšly naprázdno. Stavební povolení na vybudování prodejny již nabylo právní moci. Olomoucký Hornbach vyroste na části autobusového nádraží, hotový by měl být koncem roku. Informuje o tom dnešní Olomoucký deník (Deník).

    Odpůrcům prodejny vadí, že se v okolí jejich domů zvýší hluk a dopravní zátěž. "Jejich odvolání bylo zamítnuto a minulý týden nabylo stavební povolení právní moci," uvedla Hana Mazurová z olomouckého krajského úřadu. Změnit to podle ní může jedině stanovisko soudu.
    Josef Klement za společnosti provozující hobbymarkety Hornbach Deníku řekl, že olomoucká prodejna bude mít plochu zhruba 10.000 metrů čtverečních. V jejím okolí bude 550 parkovacích míst. "Ten pozemek nám patří už dva roky a dosud byl využíván neefektivně. Předpokládám, že nové parkoviště využijí i návštěvníci Olomouce, kteří k nám nepůjdou na nákup," uvedl Klement.
    Hornbach bude stát na části autobusového nádraží, jež čeká rekonstrukce. Po opravách bude mít jen sedm z nynějších 13 nástupišť. Jak potvrdil za ČSAD Ostrava ředitel Tomáš Vrátný, větší část autobusového nádraží dnes ani není využívána.
    "Do března bychom chtěli opravit zastřešení nástupišť, která zůstanou i nadále v  provozu. Pak se opravy rozšíří i na odbavovací budovu včetně čekárny," upřesnil Vrátný. To vše by mělo ČSAD stihnout v letošním roce.
    Celkové náklady na rekonstrukci autobusového nádraží by se měly vyšplhat na 40 milionů korun. Ročně jím projde přes deset milionů cestujících.
0 komentářů
přidat komentář

Související články