Telefónica se začne stěhovat do nového sídla v dubnu

Vložil
ČTK
09.01.2007 21:15
Praha

Praha - Telekomunikační operátor Telefónica O2 začne stěhovat během dubna první z téměř 2000 zaměstnanců z různých objektů v Praze do nové centrály. Ta se nachází v prostorách nedávno dokončené budovy Gamma BB centra na Pankráci u brněnské dálnice D1. ČTK to dnes řekl mluvčí Telefóniky Vlastimil Sršeň.
    Vedení společnosti v současnosti sídlí v budovách na pražském Žižkově. Firma původně zvažovala, že na Žižkově v těsném sousedství stávajícího sídla postaví nový objekt, ale nakonec zvolila pronájem prostor od společnosti PSJ. V jiné části BB centra již je umístěna mobilní divize Telefóniky, bývalý Eurotel.
    Nové sídlo Telefóniky bude mít tři podzemní a deset nadzemních podlaží. Celkem obsadí přibližně 30.000 metrů čtverečních převážně kancelářských ploch. Součástí by mělo být i podzemní parkovací stání pro 500 automobilů.
    V Olšanské ulici na pražském Žižkově si firma ponechá jen dominantní budovu mezinárodní telefonní ústředny a ostatní objekty prodá. Telefónica stále počítá s prodejem zhruba 400 nepotřebných nemovitostí v hodnotě až devět miliard korun. Firma loni oznámila, že proti původnímu záměru bude nemovitosti prodávat po částech a vypsala tendr na novou poradenskou firmu.
0 komentářů
přidat komentář