V Roztokách se otevře kongresové centrum, přispěla na něj EU

Vložil
ČTK
01.01.2007 10:35
Liberec

Vlašim (Benešovsko) - Developerská společnost Trigema otevře začátkem ledna v Roztokách u Prahy nové kongresové centrum. Náklady na jeho vybudování včetně pozemku, projektu a zařízení interiérů dosáhly 130 milionů korun. Firma na ně získala dotaci 56 milionů korun ze strukturálních fondů Evropské unie, zbytek hradila z vlastních zdrojů, řekl ČTK jednatel společnosti Marcel Soural.

    Kongresové centrum je součástí nové zástavby Tyršova náměstí v Roztokách, na níž se Trigema podílela. Vzniklo na něm pět domů s byty a obchody. Celkové investiční náklady, včetně kongresového centra, byly kolem 500 milionů korun a firma je hradila z vlastních zdrojů. Byty prodala a obchody pronajímá.
    Projekt podobných rozměrů Trigema realizuje i v Praze-Stodůlkách. Postavila tam už čtyři domy s 135 byty, nyní začala stavět další dva domy s 60 byty. Celkové náklady jsou kolem 500 milionů korun. Firma se bude podílet také na stavbě nového sportovně relaxačního areálu se sjezdovkou, čtyřsedačkovou lanovkou, hotelem a apartmány v areálu Monínec u Sedlce-Prčice. Náklady se budou pohybovat kolem 170 milionů korun.
    Společnost Trigema vznikla v roce 1994 jako stavební firma a postupně se transformovala na koncern. Zabývá se činností developerskou, stavební a realitní. Další její dceřiná společnost bude provozovat kongresové centrum v Roztokách.
    Konsolidovaný obrat Trigemy byl loni kolem 450 milionů korun a hrubý zisk asi 50 milionů korun. Letošní výsledky budou srovnatelné. Koncern má zhruba 65 zaměstnanců.
0 komentářů
přidat komentář